Raar maar Waar #5

raarmaarwaar

Nog even in de herhaling vanwege de ‪‎Kinderboekenweek‬ Raar maar Waar: Wanneer twee winden uit verschillende richtingen elkaar ontmoeten en krachtig genoeg zijn ontstaat er een draaiende wind waarvan de slurf zichtbaar wordt en beweegt. Dit noemen we wervelwind of tornado. Tornado’s komen vaak voor in “Tornado Alley” in de VS, waar Kansas zich middenin bevindt.

Er zijn categorieën van F0 tot F5. De zwaarste categorieën kunnen een huis optillen en deze ergens anders neerzetten. Net zoals het huis van Doortje in Kansas wordt opgetild en in het Land van Oz neergezet wordt in deel 1 van De Kronieken van Oz.

Torado in een glas

Tornado in een glas!Op onze onderwijswebsite vind je meer leuke proefjes voor thuis of in de klas.

Posted by Kinderboekenweek on woensdag 23 september 2015

Share
   Send article as PDF