Raar maar Waar #4

raarmaarwaar

L. Frank Baum schreef het boek The Wonderful Wizard of Oz, maar William Wallace Denslow maakte de illustraties. Baum en Denslow kenden elkaar van eerder werk. Bijden geloofden heel sterk in het succes met The Wonderful Wizard of Oz en toen de uitgever moeite kreeg met de kleuren illustraties betaalden Baum en Denslow de platen voor het kleurendrukwerk uit hun eigen zak. Het autheursrecht op het boek deelden ze samen en er ontstond een meningsverschil over wie er verantwoordelijk was voor het succes van het boek, dat al binnen twee weken na publicatie was uitverkocht. Denslow was ook de kostuumontwerper voor de toneel productie(s) van the Wonderful Wizard of Oz en wilde net zoveel betaald worden als de schrijver (L.F. Baum) en de componist (Paul Tietjens). Na dit geschil werken, de eens goede vrienden, nooit meer samen aan een project.

Share
   Send article as PDF