Raar maar Waar #2

raarmaarwaar

Toen het boek ‘The Wonderful Wizard of Oz’ in 1900 werd gepubliceerd was het meteen een doorslaand succes. Er werden films en theaterproducties van gemaakt. Je zou denken dat de schrijver met zo’n succes al snel een vervolg zou maken, maar niets is minder waar. L. Frank Baum schreef pas 4 jaar later zijn vervolg. Hij was eigenlijk helemaal niet van plan om een vervolg te schrijven. Hij had een meisje, genaamd Dorothy, die helemaal naar hem toe was gekomen om hem te spreken (net als Dorothy, de hoofdpersoon, in het boek naar de grote tovenaar ging) beloofd dat als hij 1000 brieven zou krijgen van meisjes die ook een vervolg wilde dat hij een vervolg zou schrijven. Als door een wonder kreeg Baum binnen de kortste keren 1000 brieven van meisjes die ook wilde dat hij een vervolg zou maken. En zo gebeurde het dat Baum in 1904 zijn vervolg publiceerde, ‘The Marvelous Land of Oz’. Ook dit boek werd een groot succes en uiteindelijk zou Baum vele verhalen schrijven over Oz. Met een beetje geluk zal het boek medio maart 2016 voor het eerst in Nederlandse vertaling verkrijgbaar zijn.

Share
   Send article as PDF