De boeken

De ontvoering van de Kerstman en andere kerstverhaaltjes
ISBN: 9789492469182
Advies prijs: € 10,00
Verschenen: 16 dec 2019

ISBN: 9789492469250 (Luisterboek)
Advies prijs: € 8,00
Verschenen: 7 dec 2020

Claus Kerst, beter bekend als de Kerstman, is opgegroeid in het magische woud van Burzië en is een van de grootste kindervrienden die de wereld kent. Eens per jaar, in de donkere dagen aan het einde van het jaar, brengt Claus de kinderen van de wereld een beetje blijdschap door hun cadeautjes te geven.

De kerstkous: Waar komen kerstkousen vandaan? En, wie is toch die Kerstman?

Dorien, het konijn en Claus Kerst: Dorien kan met dieren praten, maar het wil maar niet lukken om een gesprek met het konijntje te voeren. Tot op een dag het konijntje op zijn praatstoel gaat zitten en over zijn ontmoeting met Claus Kerst begint te vertellen.

Een kerstboom voor Doortje: Als Doortje weer eens in Oz is beland, moet ze Kerstmis missen. De Blikken Man en de Vogelverschrikker gaan voor Doortje op zoek naar een kerstboom. (verhaaltje van: W. W. Denslow)

De ontvoering van de Kerstman: Op een mooie winterse Kerstavond wordt Claus, terwijl hij pakjes rondbrengt, ontvoerd door de Kwelgeesten. Krijgen de kinderen nog wel op tijd hun cadeautjes of zal de vrolijkheid met Kerstmis voorgoed verloren gaan?

De Wokkelkever en zijn vrienden brengen een bezoek aan Claus Kerst: Wanneer de Wokkelkever en zijn vrienden een bezoek brengen aan Amerika, willen ze de kinderen iets cadeau doen. Wie kan hen beter helpen dan de Kerstman?

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de onze uitgever: www.dewereldleest.store

Verhaaltjes uit Oz: De Laffe Leeuw en de Hongerige Tijger
ISBN: 9789082178241 (E-boek)
Advies prijs: € 0,98
Verschenen: 2016

De Laffe Leeuw en de Hongerige Tijger besluiten om de stoute schoenen aan te trekken en kattenkwaad te gaan uithalen. Ze praten over hoe ze mensen het beste kunnen verscheuren en hoe ze baby’s willen verslinden. Zijn de inwoners van de Smaragd Stad nog wel veilig voor deze gevaarlijke beesten?

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de onze uitgever: www.dewereldleest.store

Het Wonderlijke Land van Oz
ISBN: 9789082178265
Advies prijs: € 19.98
Verschenen: 07 okt 2016
Inkijk exemplaar

Verhaalt over de avonturen van Tip. Tip woont bij een oude feeks genaamd Mombi en als het even kan dan maakt zij Tip het leven zuur. Als zijn avonturen Tip en Sjaak Pompoenstaak naar de Smaragd Stad voeren dan zal Tip zich realiseren dat zijn leven nooit meer hetzelfde zal zijn, zeker als generaal Djindjur de Smaragd Stad bezet. Tip belandt van het ene avontuur in het andere en ontmoet de Vogelverschrikker, de Blikkenman, en een bijzondere Wokkelkever. Zal de feeks Mombi in staat zijn om Tip weer in haar macht te krijgen? Blijft generaal Djindjur aan de macht in de Smaragdstad?

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de onze uitgever: www.dewereldleest.store

De Wonderbaarlijke Tovenaar van Oz
ISBN: 9789082178227
Adviesprijs: € 19,00
Verschenen: 2015
Inkijk exemplaar

verhaalt over de hoe Doortje, een meisje uit Kansas, Amerika, in het Land van Oz terechtkomt. Doortje probeert om weer thuis te komen bij haar Tante Emma en Oom Hendrik. Alleen de Grote en Verschrikkelijke Tovenaar van Oz kan haar helpen. Daarom moet Doortje de weg met de Gele Steentjes volgen om in de Smaragd Stad te komen, waar de Tovenaar woont, en onderweg beleeft ze met haar vrienden de spannendste avonturen die een meisje uit Kansas ooit zou kunnen beleven. Zal Doortje ooit weer thuis komen?

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de onze uitgever: www.dewereldleest.store

Share
   Send article as PDF